Logo UK About Library Redakce časopisu Blog Open Science University

Podmínky publikování v Acta

Acta Polytechnica  i Acta Polytechnica CTU Proceedings jsou recenzované časopisy, vydávané ČVUT. Oba časopisy jsou publikované v anglickém jazyce, v režimu otevřeného přístupu - Open Access a bez povinnosti hradit autorský poplatek za publikování.

Acta Polytechnica

  • Oborové zaměření Acta Polytechnica je Engineering – tedy příspěvky ze všech inženýrských oborů napříč ČVUT.

  • Pro publikování v Acta Polytechnica přijímáme příspěvky typu “article“ nebo „review“, v doporučeném rozsahu 6 - 15 stran sazby v LaTeXu.

  • Přednostně přijímáme příspěvky v šabloně (LaTeX), která je ke stažení na stránkách časopisu.

  • Přijímáme i příspěvky psané ve Wordu, a to v co nejjednodušším jednosloupcovém formátování.

  • V obou případech je nezbytné dodat všechny obrázky i jako samostatné  soubory, v dostatečné velikosti a kvalitě, ve formátech .png, .pdf, .jpg.

  • Způsob zadání příspěvku do redakčního systému je podrobně popsán v dokumentu Publication process in detail.

  • Příspěvek pro recenzenty musí být zadaný ve formátu .pdf! Zdrojové soubory (.tex, .doc, .bib a obrázky) mohou být vloženy až ve fázi, kdy je příspěvek přijat k publikaci, optimálně v .zip souboru jako Supplementary files.

  • Při zadávání příspěvku autor stvrzuje, že příspěvek je původní, dosud nepublikovaný a ani nebyl zaslán současně k publikaci jinam, a také že splňuje požadavky redakce (např. seznam referencí obsahuje DOI u všech publikací, u kterých je dostupné, jsou řádně vyplněná metadata, článek má odpovídající strukturu apod.).

  • Nesplnění požadovaných náležitostí je důvodem k odmítnutí publikace.

  • Průběh recenzního řízení a další kroky při zpracování příspěvku jsou podrobně popsány v dokumentu Publication process in detail.

  • V současné době trvá recenzní řízení přibližně čtyři měsíce, doba od zaslání příspěvku k publikaci je přibližně šest měsíců.

  • Na žádost autora může redakce vystavit potvrzení o přijetí příspěvku.

  • Všechny potřebné informace najdete podrobně na stránkách časopisu. Potřebujete-li další doplňující informace, obraťte se přímo na redakci časopisu (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).
Používáme cookies

Na naší webové stránce používáme cookies. Některé z nich jsou nutné pro běh stránky, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit vlastnosti stránky na základě uživatelských zkušeností (tracking cookies). Sami můžete rozhodnout, zda cookies povolíte. Mějte prosím na paměti, že při odmítnutí, nemusí být stránka zcela funkční.